current views are: 1

5 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση13:57

Πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τους επόμενους μήνες

Σε πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες το υπουργείο Εργασίας.

Δημοσίευση 13:57’
αρθρο-newpost

Σε πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες το υπουργείο Εργασίας.

Σε πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες το υπουργείο Εργασίας, με στόχο ο νέος θεσμός να επεκταθεί στη συνέχεια σε όλη τη χώρα ανέφερε η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας (αρμόδια για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία) Λόρα Τακ (Laura Tuck), μετά από συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα παρέχει τεχνική βοήθεια στην κυβέρνηση για την υλοποίηση του μέτρου, προκειμένου να βοηθηθούν οικογένειες που δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Η Τράπεζα παρέχει, επίσης, τεχνογνωσία στην κυβέρνηση για τη διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων. Σχετικός νόμος ψηφίστηκε τον Μάιο και αναμένεται τώρα να αποσταλούν από τους εμπειρογνώμονες της Τράπεζας στοιχεία με βάση τη διεθνή εμπειρία και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για τη διαμόρφωση της δευτερογενούς νομοθεσίας (Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις) για την ενεργοποίηση του νόμου.

Η κυρία Τακ αναφέρθηκε και στο «άλμα» 110 θέσεων που έκανε η Ελλάδα πέρυσι σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων, όπως αυτή καταγράφεται στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας για το επιχειρείν. Η περυσινή επίδοση ήταν, όπως ανέφερε η κ. Τακ, η καλύτερη στον κόσμο. Συνολικά σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα (και όχι μόνο την ίδρυση επιχειρήσεων) η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ανέβηκε στην 72η από την 100η θέση.

Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι με την αλλαγή του καθεστώτος των αδειοδοτήσεων στόχος είναι η μετάβαση από ένα γραφειοκρατικό σε ένα χρήσιμο και σύγχρονο καθεστώς, «προκειμένου να υπάρξει συνολικά επανεκκίνηση της οικονομίας, να βοηθήσουμε την ανάπτυξη που φαίνεται να έρχεται και να ξεφύγουμε από την κρίση των έξι τελευταίων ετών».

Στη συνάντηση, όπως είπε ο ίδιος, παρουσίασε στα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μετατροπή της οικονομίας από κλειστή, με κρατικιστικό πρότυπο, σε ανοιχτή, φιλική στις επενδύσεις και τον πολίτη που θέλει να επιχειρήσει.


σχετικα αρθρα