Να βοηθήσει την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, αυξάνοντας τις επενδύσεις, κάλεσε τη Γερμανία η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και πρόσθεσε πως η ευρωζώνη ως σύνολο χρειάζεται να κάνει περισσότερες δομικές μεταρρυθμίσεις.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Les Echos, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε  ότι η διαδικασία θα μπορούσε να βοηθηθεί από τη Γερμανία, η οποία δανείζεται με χαμηλά επιτόκια ρεκόρ και ετοιμάζεται να καταγράψει πλεόνασμα στο δημόσιο τομέα για τρίτη συνεχή χρονιά.

"Πιστεύουμε πως θα ήταν ευπρόσεκτες οι δημόσιες ή ιδιωτικές επενδύσεις (στη Γερμανία) για να χρηματοδοτηθούν οι υποδομές", δήλωσε η Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας πως η γερμανική οικονομία δεν πρόκειται να καταστεί έτσι λιγότερο ανταγωνιστική.

Σε άλλη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Classic, η κυρία Λαγκάρντ είπε: "Μας φαίνεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η Γερμανία μπορεί να προχωρήσει λίγο περισσότερο, ότι μπορεί να κάνει λίγο περισσότερα, προς το συμφέρον της Γερμανίας".

"Πιστεύω πως η διαρθρωτική μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη όσον αφορά τις κανονιστικές ρυθμίσεις της αγοράς εργασίας, οι οποίες είναι υπερβολικές σε ορισμένες περιοχές, όσον αφορά περιοχές της οικονομικής δραστηριότητας που είναι υπερβολικά προστατευμένες και χρειάζεται να ανοίξουν στον ανταγωνισμό.

"Αυτό ισχύει για όλους ... ισχύει για τη Γαλλία, ισχύει για τη Γερμανία, ισχύει για την Ιταλία", δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.