Στη Βουλή κατατίθενται οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ – Τι θα γίνει με τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Στη Βουλή κατατίθενται οι διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ – Τι θα γίνει με τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Στο φουλ δουλεύει το οικονομικό επιτελείο ώστε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το δρόμο για τη Βουλή παίρνουν οι διορθώσεις για τον ΕΝΦΙΑ, και για αυτόν το λόγο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου απόψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αύριο το πρωί πρόκειται να τις δώσει στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για να τις μελετήσουν και έπειτα να τις καταθέσει ως τροπολογία. 

Στις διατάξεις θα περιέρχεται και η έκπτωση σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται σε 20%.

Παράλληλα προβλέπεται και η καταβολή του φόρου σε έξι δόσεις, με την πρώτη να είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ για την απαλλαγή του φόρου οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί. 

Σχετικά με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, το Μέγαρο Μαξίμου μελετά σενάριο για την μείωση του κατά 30% στην αρχή του 2015, και ακόμη 30% μετά από μερικούς μήνες. Στόχος είναι η οριστική κατάργηση του έως και τα τέλη του 2016.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο