Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να συναντηθούν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με στελέχη των τραπεζών, προκειμένου να τους κοινοποιήσουν ορισμένα αποτελέσματα των stress tests, που διεξάγει η ΕΚΤ, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Με την κοινοποίηση στις τράπεζες των προκαταρκτικών και μερικών αποτελεσμάτων, η ΕΚΤ θα δώσει σε αυτές την ευκαιρία να καλύψουν ενδεχόμενα κεφαλαιακά κενά ή να επισημάνουν λανθασμένους υπολογισμούς πριν από τη δημοσιοποίηση όλων των αποτελεσμάτων στο τέλος Οκτωβρίου. 

Αν και στις ασκήσεις αξιολογούνται τα μεγέθη που είχαν οι τράπεζες το 2013, αυτές θα περιλαμβάνουν μία σύνοψη των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα έως τις 30 Σεπτεμβρίου. 

Αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιτρέπει στην ΕΚΤ να επιτύχει δύο αντιφατικούς στόχους: Να αποτύχουν κάποιες τράπεζες στις ασκήσεις για να είναι αυτές πιο αξιόπιστες απ' ότι στο παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα να μην τρομάξουν οι αγορές με την αποκάλυψη σημαντικών προβλημάτων σε μεγάλες τράπεζες.

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές αναμένουν ότι η διαδικασία των stress tests θα καταλήξει σε θετικά αποτελέσματα για τις περισσότερες τράπεζες.

TAGS