current views are: 1

10 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:17

ΠΟΜΙΔΑ: Άμεσες αλλαγές στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

Στην ανάγκη αλλαγών και προσθηκών στην τροπολογία ΕΝΦΙΑ αναφέρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς και στους βουλευτές.

Δημοσίευση 12:17’
αρθρο-newpost

Στην ανάγκη αλλαγών και προσθηκών στην τροπολογία ΕΝΦΙΑ αναφέρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς και στους βουλευτές.

Στην ανάγκη αλλαγών και προσθηκών στην τροπολογία ΕΝΦΙΑ αναφέρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς και στους βουλευτές.

Ειδικότερα στην επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ αναφέρονται τα εξής: «Στην τροπολογία περί ΕΝΦΙΑ που συζητείται σήμερα στη Βουλή, μαζί με τις παρατηρήσεις μας

– ότι η μείωση για το 2014 θα πρέπει να είναι τουλάχιστο 25% στη φορολογητέα αξία των ακινήτων, και όχι απλά στον φόρο,

– ότι θα πρέπει να υπάρχει δήλωσή σας σχετικά με τη μονιμοποίηση μείωσης ποσοστού τουλάχιστον 50% για τα έτη 2015 και μετά, και

– ότι θα πρέπει να καθιερωθεί η μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση για όσους μπορέσουν να εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό του φόρου μέσα στην προθεσμία της πρώτης δόσης, επισημαίνουμε και σας προτείνουμε για άμεση υιοθέτηση τις εξής απόλυτα δίκαιες και αναγκαίες ρυθμίσεις:

1. Δεν λογίζονται ως μισθωμένα, κτίσματα των οποίων τα μισθώματα εκχωρήθηκαν στο δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα λόγω μη είσπραξής τους, και για το διάστημα αυτό.

2. Δεν λογίζονται ως ρευματοδοτηθέντα, κτίσματα με χρονικό διάστημα ρευματοδότησης διάρκειας το πολύ ενός μηνός εντός του 2013, και δεν αναιρείται ο χαρακτήρας τους ως μη ρευματοδοτούμενα.

3. Δεν λογίζονται ως ρευματοδοτούμενα, κενά μεμονωμένα γραφεία ορόφων τα οποία ρευματοδοτούνται από κοινή παροχή του κτιρίου ή του ορόφου εντός του οποίου ευρίσκονται».