Πολωνία: Η Gazprom μείωσε κατά 24% τις παραδόσεις φυσικού αερίου

Πολωνία: Η Gazprom μείωσε κατά 24% τις παραδόσεις φυσικού αερίου

Κατά 24% μείωσε η Gazprom τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Πολωνία, σύμφωνα με την πολωνική εταιρεία μεταφοράς αερίου PGNiG.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της PGNiG, την Τρίτη "παρατηρήθηκε μείωση των παραδόσεων κατά περίπου 24% σε σύγκριση με τον όγκο που είχε παραγγελθεί" από τους αγωγούς φυσικού αερίου που διασχίζουν την Ουκρανία και τη Λευκορωσία. 

"Εξετάζουμε τις αιτίες, κυρίως για να διευκρινίσουμε εάν οφείλονται σε τεχνικούς ή εμπορικούς λόγους", πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντα με τη Βαρσοβία, μείωση του όγκου του φυσικού αερίου κατά 20% παρατηρήθηκε και την Δευτέρα.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δηλώσεις  του επικεφαλής της ουκρανικής μονοπωλιακής εταιρείας Ukrtansgaz, η ωσία άρχισε να περιορίζει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Πολωνία, διαταράσσοντας κατά τον τρόπο αυτό την ανάστροφη ροή προς την Ουκρανία.

"Τα πράγματα δεν εξελίσσονται και πολύ ομαλά. Σήμερα η Ρωσία άρχισε να περιορίζει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Πολωνία με σκοπό να διαταράξει την ανάστροφη ροή του αερίου που λαμβάνουμε εμείς από την Πολωνία. Στις 2 το μεσημέρι η Πολωνία σταμάτησε την ανάστροφη ροή στην Ουκρανία ύψους 4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων" φέρεται να είπε στο Κίεβο ο επικεφαλής της εταιρείας, Ιχόρ Προκόπιφ.

Η Gazprom δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής. Μία πηγή ωστόσο είπε ότι οι καταγγελίες της Βαρσοβίας "εξετάζονται".

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο