current views are: 5

12 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση18:13

Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου όταν μίλησα για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα!

Σε δηλώσεις που πρόκειται να προκαλέσουν αντιδράσεις προχώρησε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστιν Λαγκάρντ.

Δημοσίευση 18:13’
αρθρο-newpost

Σε δηλώσεις που πρόκειται να προκαλέσουν αντιδράσεις προχώρησε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστιν Λαγκάρντ.

Σε δηλώσεις που πρόκειται να προκαλέσουν αντιδράσεις προχώρησε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Financial Times, η Λαγκάρντ, ισχυρίζεται ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της μετά από σχόλια που έκανε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

«Καλύτερα να μην πω πολλά γιατί, ξέρετε, όταν έχω μιλήσει για την Ελλάδα και τους φόρους της στο παρελθόν, δέχτηκα απειλές για τη ζωή μου και έπρεπε να αυξηθεί η ασφάλειά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:

«Αλλά ο εφοπλισμός πραγματικά πληρώνει τους φόρους του; Άλλοι [πληρώνουν]; Δεν νομίζω».

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί υπάρχει μετακίνηση πολλών «πλούσιων μελών της ελληνικής ελίτ» σε μέρη όπως το Λονδίνο, σε αναζήτηση «χαμηλότερων φόρων» αλλά και θέσεων εργασίας.

Παραδέχτηκε ωστόσο πως η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου υπάρχει μετανάστευση νέων και δημιουργικών ανθρώπων, σημειώνοντας πως το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίσει και η πατρίδα της, η Γαλλία.

Ταυτόχρονα εμφανίζεται αποφασισμένη να ενισχύσει την επιρροή των αναδυόμενων χωρών μέσα στο ΔΝΤ, το οποίο από την ίδρυση του κυριαρχείται από τις χώρες της Δύσης.

«Πέρυσι, πέρασα πολύ χρόνο με μέλη του Κογκρέσου, προσπαθώντας να τους δείξω πόσο γελοίο είναι να στέκονται εμπόδιο στην αλλαγή. Θα συνεχίσω να πιέζω και να πιέζω για αυτό. Θα χορέψω το χορό της κοιλιάς εάν χρειαστεί, για να το πετύχω», λέει.


σχετικα αρθρα