«Σοβαρό πρόβλημα» αποτελεί η αθέτηση των δεσμεύσεων της Γαλλίας όσον αφορά το δημοσιονομικό της έλλειμμα, δήλωσε ο επόμενος Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τα Οικονομικά και τα Νομισματικά Θέματα και το Ευρώ, Πιερ Μοσκοβισί.

«Το έλλειμμα 4,4% αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα, ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και επαφίεται σε εμένα να εξετάσω», είπε ο Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Μοσκοβισί είπε ότι οι συνομιλίες με το Παρίσι θα βασιστούν σε αντικειμενικά δεδομένα. «Για παράδειγμα, ο Μισέλ Σαπέν λέει ότι υφίστανται εξαιρετικές περιστάσεις. Ο ρόλος της [Ευρωπαϊκής] Επιτροπής είναι να εξακριβώσει εντός του πλαισίου των κανόνων μας εάν είναι πραγματικότητα πως υφίστανται εξαιρετικές περιστάσεις ή όχι», είπε και πρόσθεσε ότι η εθνικότητά του δεν θα επηρεάσει σε τίποτε τις αποφάσεις που θα λάβει.

«Όταν γίνεσαι Ευρωπαίος επίτροπος, διατηρείς μεν την εθνικότητά σου. . . αλλά ταυτόχρονα γίνεσαι κάποιος που προασπίζεται τα γενικότερα συμφέροντα της Ευρώπης», ανέφερε.