Την διαβεβαίωση ότι «η Εθνική Τράπεζα, ο κύριος αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας, θα συνεχίσει παράλληλα να συνδράμει τους τομείς της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού, εμπλουτίζοντας την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά της στην Ελλάδα» έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας στη εκδήλωση εγκαινίων του νέου κτιρίου των χειρουργείων του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», η κατασκευή και ο εξοπλισμός των οποίων ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά της Εθνικής Τράπεζας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας επισήμανε ότι «για πρώτη φορά, στα τελευταία έξι χρόνια, μπορούμε, σε ρεαλιστική βάση, να οραματιστούμε την επόμενη μέρα για τη χώρα μας. Η οικονομική ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα. Η ύφεση, σε τεχνικό επίπεδο, τελείωσε. Η κρίση έδειξε, εκτός των άλλων, ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ τραπεζών και κοινωνίας έχει μειωθεί δραματικά. Η αποκατάστασή της δεν είναι εύκολη υπόθεση».

«Οι τράπεζες πρέπει να αναδείξουν και να συνδέσουν μορφές χρηματοδότησης, που να εναρμονίζονται απόλυτα με τον κοινωνικό στόχο μιας υγιούς οικονομίας. Ανεξάρτητα από το βαθμό ή το εύρος ευθύνης τους, οι τράπεζες πρέπει να δείξουν κατανόηση και θετική στάση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Και η Εθνική, και το πράττει αυτό, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή. Διότι, εκτός άλλων, η εμπιστοσύνη, δεν αγοράζεται. Κατακτάται με την καθημερινή πρακτική και τις δεσμεύσεις μας έναντι του κοινού», επισήμανε.