Περισσότερα για την ανάπτυξη ζήτησε από ευρωζώνη και Ιαπωνια ο Τζακ Λιου. 

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είπε πως «οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αποτελούν πηγή δύναμης στην παγκόσμια οικονομία. Αλλά, συνολικά, οι επιδόσεις της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζουν να υστερούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Ευρωζώνη και την Ιαπωνία, ενώ και μία σειρά αναδυόμενων οικονομιών επιβραδύνονται».

Το θέμα της ανάπτυξης είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει πηγή διαφωνιών στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της ομάδας των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G 20) που αρχίζει σήμερα στην πόλη Κερνς της Αυστραλίας.

Το αίτημα του Αμερικανού υπουργού πιθανότατα θα τύχει ψυχρής υποδοχής από τους Ευρωπαίους, αναφέρει το Ρόιτερ.  «Η παγκόσμια οικονομία και η Ευρώπη είναι σε μία κατάσταση, όπου φαίνεται να έχουμε πάρα πολύ ρευστότητα και πάρα πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος. Αυτό σημαίνει ότι το περιθώριο να ενισχύσουμε την ανάπτυξη από την πλευρά της ζήτησης και από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής είναι - με διαφορές ανάμεσα στις χώρες της περιοχής - μικρές», είπε σε έμμεση απάντηση ο κ. Σόιμπλε.