Η διαγραφή του χρέους δεν αποτελεί επιλογή, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Στη συνέντευξή του στο περιθώριο του «road show» που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο, ανέφερε ότι «δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή (κούρεμα) του δημοσίου χρέους». Ο ίδιος σημείωσε, αναφορικά με την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, ότι «όλες οι δυνατότητες αυτή τη στιγμή είναι ανοικτές».


Παράλληλα ο κ. Χαρδούβελης χαρακτήρισε μη ρεαλιστικό τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, με αφορμή την προεδρική εκλογή, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα επιθυμούσαν ακόμη έναν κύκλο εκλογικών αναμετρήσεων.

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις υποστήριξε ότι αυτές επιταχύνονται καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς η οικονομία σταθεροποιείται. 

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εμφανίζεται σημαντική επενδυτική ζήτηση για εγχώρια ομόλογα και μετοχές. Και τούτο διότι οι επενδυτές διαπιστώνουν πλέον ότι η Ελλάδα ανακάμπτει. 

Τέλος, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στη Σκωτία, επεσήμανε ότι τυχόν ανεξαρτητοποίησή της θα επηρέαζε αρνητικά ολόκληρη την Ευρώπη.