Σχέδιο επαναπατρισμού κεφαλαίων επεξεργάζεται η κυβέρνηση με παροχή «κινήτρων» στους Έλληνες λεφτά κρυμμένα στο εξωτερικό ή ακόμα και σε σεντούκια ή θυρίδες στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα», η κυβέρνηση υπολογίζει ότι με τις ρυθμίσεις θα  ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε κεφάλαια τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ.

Το μήνυμα θα είναι «φέρτε πίσω τα λεφτά και ξεχάστε πόθεν έσχες, φορολογικούς ελέγχους και συντελεστές 42%» αφού εάν τα τοποθετήσουν τα χρήματα στις τράπεζες θα έχουν εφάπαξ φόρο 15% ή 7,5 εάν τα επενδύσουν, καθώς και πλήρη φορολογική αμνηστία.

Με 15% συντελεστή φόρου, το κέρδος για το ελληνικό Δημόσιο είναι 1,5 δισ. ευρώ ή «μισός ΕΝΦΙΑ» όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα. «Θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν μια ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους» επισημαίνεται.

Στόχος είναι να ξεπεραστούν οι ενστάσεις της τρόικας αφού δεν θέλει να ακούει για «φορολογική αμνηστία».  Μόνο που η τρόικα σύντομα, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι μαζί μας – τουλάχιστον όχι όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα, σημειώνει το δημοσίευμα.