Την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πετρελαϊκού εξοπλισμού Dresser - Rand Group έναντι του ποσού των 7,6 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία Siemens.

Όπως ανέφερε η Siemens, η προσφορά της, που αντιστοιχεί σε 83 δολάρια ανά μετοχή της Dresser - Rand , είχε την ομόφωνη στήριξη από το συμβούλιο διευθυντών της αμερικανικής εταιρείας. Η τιμή αυτή είναι υψηλότερη σε σχέση με τα 79,91 δολάρια που έκλεισε η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας την Παρασκευή, η οποία με τη σειρά της είχε αυξηθεί κατά 27% στο τελευταίο τρίμηνο λόγω της φημολογία που υπήρξε για την εξαγορά της.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, η Siemens ανακοίνωσε την πώληση του ποσοστού 50% που κατείχε στην κοινοπρακτική εταιρεία κατασκευής οικιακών ηλεκτρικών συσκευών (BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH) στη συνεταίρο της στην κοινοπραξία Robert Bosch GmbH έναντι του ποσού των 3 δις. ευρώ, τερματίζοντας την εδώ και περισσότερα από 45 έτη συνεργασία της στον κλάδο των οικιακών συσκευών.

«Ως εταιρεία υψηλής ποιότητας στις παγκόσμιες αγοράς ενεργειακών υποδομών, η Dresser - Rand ταιριάζει τέλεια στο χαρτοφυλάκιο της Siemens. Οι συνδυασμένες δραστηριότητες θα δημιουργήσουν έναν παγκόσμιας κλάση πάροχο για τις αναπτυσσόμενες αγορές πετρελαίου και αερίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Τζόε Κέζερ.

Η γερμανική εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Dresser - Rand έως το καλοκαίρι του 2015, ενώ στοχεύει να ολοκληρώσει την πώληση του μεριδίου της στην κοινοπρακτική εταιρεία παραγωγής οικιακών συσκευών στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Η Siemens απέτρεψε μία ανταγωνιστική προσφορά για την εξαγορά της Dresser - Rand από την ελβετική εταιρεία Sulzer, η οποία πρότεινε τη συγχώνευση όλων των μετοχών, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος. Ωστόσο, μπορεί να καραδοκούν άλλες εταιρείες να υποβάλλουν πρόταση εξαγοράς της Dresser - Rand. Η αμερικανική εταιρεία General Electric εξετάζει αν θα κάνει πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times την Παρασκευή, που επικαλείτο πηγές με γνώση του θέματος.

TAGS