Η Siemens εξαγόρασε τη Dresser-Rand έναντι 7,6 δισ. δολαρίων

Η Siemens εξαγόρασε τη Dresser-Rand έναντι 7,6 δισ. δολαρίων

Την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πετρελαϊκού εξοπλισμού Dresser - Rand Group έναντι του ποσού των 7,6 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία Siemens.

Όπως ανέφερε η Siemens, η προσφορά της, που αντιστοιχεί σε 83 δολάρια ανά μετοχή της Dresser - Rand , είχε την ομόφωνη στήριξη από το συμβούλιο διευθυντών της αμερικανικής εταιρείας. Η τιμή αυτή είναι υψηλότερη σε σχέση με τα 79,91 δολάρια που έκλεισε η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας την Παρασκευή, η οποία με τη σειρά της είχε αυξηθεί κατά 27% στο τελευταίο τρίμηνο λόγω της φημολογία που υπήρξε για την εξαγορά της.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, η Siemens ανακοίνωσε την πώληση του ποσοστού 50% που κατείχε στην κοινοπρακτική εταιρεία κατασκευής οικιακών ηλεκτρικών συσκευών (BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH) στη συνεταίρο της στην κοινοπραξία Robert Bosch GmbH έναντι του ποσού των 3 δις. ευρώ, τερματίζοντας την εδώ και περισσότερα από 45 έτη συνεργασία της στον κλάδο των οικιακών συσκευών.

«Ως εταιρεία υψηλής ποιότητας στις παγκόσμιες αγοράς ενεργειακών υποδομών, η Dresser - Rand ταιριάζει τέλεια στο χαρτοφυλάκιο της Siemens. Οι συνδυασμένες δραστηριότητες θα δημιουργήσουν έναν παγκόσμιας κλάση πάροχο για τις αναπτυσσόμενες αγορές πετρελαίου και αερίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Τζόε Κέζερ.

Η γερμανική εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Dresser - Rand έως το καλοκαίρι του 2015, ενώ στοχεύει να ολοκληρώσει την πώληση του μεριδίου της στην κοινοπρακτική εταιρεία παραγωγής οικιακών συσκευών στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Η Siemens απέτρεψε μία ανταγωνιστική προσφορά για την εξαγορά της Dresser - Rand από την ελβετική εταιρεία Sulzer, η οποία πρότεινε τη συγχώνευση όλων των μετοχών, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος. Ωστόσο, μπορεί να καραδοκούν άλλες εταιρείες να υποβάλλουν πρόταση εξαγοράς της Dresser - Rand. Η αμερικανική εταιρεία General Electric εξετάζει αν θα κάνει πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times την Παρασκευή, που επικαλείτο πηγές με γνώση του θέματος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο