Το ποσό των 114 εκατομμυρίων ευρώ διασφαλίστηκε ενόψει της έναρξης του Εθνικού Κτηματολογίου, ενώ αναμένεται να υπογραφούν και οι πρώτες συμβάσεις στις επόμενες ημέρες.

Αυτό προκύπτει έπειτα από τη σύσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

«Το Εθνικό Κτηματολόγιο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, καθώς τις επόμενες εβδομάδες υπογράφονται οι πρώτες συμβάσεις με τους αναδόχους. Το μεγαλύτερο μεγάλο έργο της χώρας, μετά την έναρξη λειτουργίας πριν ένα μήνα των δύο πρώτων Οριστικών Κτηματολογικών Γραφείων σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, γυρνά μία ακόμα σελίδα με το ξεκίνημα της τελικής φάσης υλοποίησής του», δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης και προσέθεσε:

«Η Ελλάδα ανοίγει βηματισμό για τη δημιουργία του πιο σύγχρονου Κτηματολογίου της Ευρώπης ο Έλληνας πολίτης και κάθε επενδυτής πολύ σύντομα θα μπορεί να έχει βεβαιότητα και ασφάλεια δικαίου για κάθε παρέμβαση ή επένδυση στο χώρο».

Το έργο του Κτηματολογίου αποτελεί, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, τη μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας αφού πρόκειται για «τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου κτηματολογικού πληροφοριακού συστήματος για την βιώσιμη και αειφορική ανάπτυξη του περιβάλλοντος».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Μόσχος Κορασίδης, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΕΚΧΑ ΑΕ, Ηλίας Λακόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Δημήτρης Πτωχός.