Πιστοποιητικά για τη φορολογική νομιμότητα της περιουσίας τους, ζητεί από τους πελάτες της, που κατοικούν σε ευρωπαϊκές χώρες και έχουν τραπεζική σχέση στην Ελβετία, η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, UBS.

Πρόσφατα, ο επικεφαλής της διεύθυνσης διαχείρισης πλούτου της UBS Γιργκ Τσέλτνερ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες της, εκτός της Ιταλίας και της Ελλάδας, θα το έχουν πράξει έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με την ελβετική οικονομική εφημερίδα Finanz und Wirtschaft.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, η UBS αντιμετωπίζει δικαστικές διώξεις από τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για «ξέπλυμα» χρήματος και διευκόλυνση φοροδιαφυγής πελατών της.

Εφετείο στο Παρίσι επικύρωσε χθες δικαστική απόφαση του Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία η ελβετική τράπεζα πρέπει να καταθέσει το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ ως εγγύηση έναντι της ποινής που ενδεχομένως θα της επιβληθεί για την κατηγορία του «ξεπλύματος» χρήματος.

«Η UBS είναι πολύ απογοητευμένη από την απόφαση», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση και ότι θα αντιμετωπίσει την έρευνα. Στην ανακοίνωσή της, η UBS υποβάθμισε την έρευνα ως μία «εξαιρετικά πολιτικοποιημένη διαδικασία» που δεν ακολουθεί «στοιχειώδεις πτυχές του δικαίου». Γάλλοι ανακριτές ζήτησαν την καταβολή της εγγύησης από την ελβετική τράπεζα μετά τη διακοπή τον Ιούλιο των διαβουλεύσεων για την επίτευξη ενός διακανονισμού, καθώς η UBS αρνήθηκε να παραδεχθεί την ενοχή της, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

TAGS