current views are: 1

23 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:15

Βαλς: Χρειαζόμαστε τη Γερμανία για επανεκκίνηση της οικονομίας

Η Ευρώπη χρειάζεται τη Γερμανία για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

Δημοσίευση 12:15’
αρθρο-newpost

Η Ευρώπη χρειάζεται τη Γερμανία για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς.

Η Ευρώπη χρειάζεται τη Γερμανία για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι “ακόμη δεν συμμερίζονται όλοι την ιδέα αυτή”.

Σε ομιλία του ενώπιον γερμανών βιομηχάνων, κατά τη δεύτερη ημέρα της πρώτης του επίσημης επίσκεψης στη Γερμανία, ο Βαλς είπε «χρειαζόμαστε τη Γερμανία για να ευνοήσει την εξέλιξη των οικονομικών στοιχείων στην ευρωζώνη”. “Ξέρω ότι την ιδέα αυτή ακόμη δεν τη συμμερίζονται όλοι, ωστόσο διαπιστώνω ότι η ιδέα αυτή δρομολογείται και ότι τα πράγματα άρχισαν να κινούνται”.

“Ξέρω ότι διεξάγετε μια συζήτηση στη Γερμανία για το θέμα της τόνωσης των επενδύσεων“, δήλωσε ο Βαλς. “Ωστόσο εγώ πιστεύω απλά ότι όταν υπάρχουν αποδεδειγμένες ανάγκες και όταν η δημοσιονομική κατάσταση επιτρέπει δαπάνες, τότε πρέπει να επενδύουμε”.

Ωστόσο “ουδέποτε θα ζητήσω από τη Γερμανία να λύσει τα προβλήματα της Γαλλίας”, τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός, απαντώντας άμεσα στον οικοδεσπότη της εκδήλωσης, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ούλριχ Γκρίλο. Ο Γκρίλο είχε δηλώσει πριν υποδεχτεί τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό: “Η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα της Γαλλίας, και η Γερμανία δεν έχει την υποχρέωση να λύσει αυτά τα προβλήματα”.

 


σχετικα αρθρα