Σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας εισηγείται οργάνωση εργοδοτών στη Γαλλία ώστε όπως ισχυρίζεται να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία.

Σε ανακοίνωσή της η Medef τονίζει ότι θα πρέπει να καταργηθεί η εβδομάδα εργασίας των 35 ωρών, να αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης και να μειωθεί ο κατώτατος μισθός.

Η κυριότερη εργοδοτική οργάνωση της χώρας επισημαίνει ότι εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις της θα δημιουργούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια

Η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ ετοιμάζεται να θεσπίσει ένα νόμο που χαλαρώνει τους κανόνες που περιορίζουν τον ανταγωνισμό σε κανονιστικά ρυθμισμένους επαγελματικους τομείς και έχει σηματοδοτήσει ότι θα προχωρήσει επίσης στη χαλάρωση των ορίων στην εκπροσώπηση των εργαζομένων που οι εταιρείες υποστηρίζουν πως αποτελούν τροχοπέδη για τις προσλήψεις.

Η οργάνωση επίσης ζητάει να τεθεί μια οροφή στους φόρους που επιβάλλονται στις εταιρείες, καθώς και περαιτέρω χαλάρωση των κανόνων που διέπουν την εργασία και την αναθεώρηση του συστήματος των επιδομάτων ανεργίας.