current views are: 1

29 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση19:40

Η Lenovo αποκτά το x86 Server Business της ΙΒΜ

Αύριο αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για την απόκτηση του IBM x86 Business Server από την εταιρεία Lenovo. 

Δημοσίευση 19:40’
αρθρο-newpost

Αύριο αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για την απόκτηση του IBM x86 Business Server από την εταιρεία Lenovo. 

Αύριο αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για την απόκτηση του IBM x86 Business Server από την εταιρεία Lenovo

Με αυτό τον τρόπο η  Lenovo γίνεται ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτη στην παγκόσμια αγορά των x86 servers, που αγγίζει τα 42.3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Lenovo αποκτά τους System x, BladeCenter και FlexSystem Blade servers και switches, που βασίζονται στα x86-based ολοκληρωμένα συστήματα Flex, τους NeXtScale και iDataPlex servers και το σχετικό λογισμικό, Blade networking και υπηρεσίες συντήρησης. Η IBM θα διατηρήσει τα System z mainframes, τα Power Systems, τα Storage Systems, τους Power-based Flex servers, τις εφαρμογές PureApplication και PureData.

«Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του x86, η Lenovo θα προσθέσει μια επιχείρηση παγκόσμιας κλάσης που επεκτείνει τις δυνατότητες μας σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συσκευές, δίνοντάς μας τη Νο.3 θέση στην παγκόσμια αγορά των servers», δήλωσε ο Yang Yuanqing, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo. «Τώρα, οι προτεραιότητές μας είναι να εξασφαλιστεί η ομαλή ένταξη και να προσφέρουμε μια απρόσκοπτη μετάβαση και για τους πελάτες μας. Με τον συνδυασμό της παγκόσμιας εμβέλειας, αποδοτικότητας και λειτουργικής υπεροχής της Lenovo και με τη θρυλική ποιότητα, καινοτομία και υπηρεσία της IBM, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν στην κερδοφόρο ανάπτυξη και ανάδειξη της Lenovo σε ένα παγκόσμιο ηγέτη».

Η συμφωνία στηρίζεται στην ιστορία μιας ισχυρής συνεργασίας που ξεκίνησε το 2005 όταν η Lenovo εξαγόρασε το κομμάτι ηλεκτρονικών υπολογιστών της IBM, η οποία περιελάμβανε τη σειρά υπολογιστών ThinkPad. Η εξαγορά της Motorola Mobility την οποία κατέχει μέχρι στιγμής η Google, από τη Lenovo, που βρίσκεται σε αναμονή, θα μετατρέψει τη Lenovo στη τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones στον κόσμο και παράλληλα θα ενισχύσει τη θέσης της ως τον τρίτο δημιουργό των έξυπνα συνδεδεμένων συσκευών – υπολογιστές, tablets και smartphones.

«Η εξαγορά αυτή αποτελεί σαφή απόδειξη της εμπιστοσύνης που έχουμε κερδίσει για τη συνεπή πορεία μας καθώς επενδύουμε υπεύθυνα σε παγκόσμιο επίπεδο  και παρέχουμε αξιόπιστη και ασφαλή τεχνολογία», δήλωσε ο Gerry Smith, αντιπρόεδρος της Lenovo Group και πρόεδρος της Enterprise Business Group και της Americas Group. «Η Lenovo έχει μεγάλα σχέδια για την επαγγελματική αγορά. Με την πάροδο του χρόνου, θα ανταγωνιζόμαστε έντονα σε κάθε τομέα, χρησιμοποιώντας την κλίμακα παραγωγής μας και την λειτουργική μας υπεροχή ώστε να επαναλάβουμε την επιτυχία που είχαμε με υπολογιστές».

Όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση για την εξαγορά της IBM Business Server x86 από τη Lenovo, τον Ιανουάριο, η Lenovo και η IBM έχουν επίσης δημιουργήσει μια στρατηγική συμμαχία, με την οποία η Lenovo θα είναι ο κατασκευαστής εξοπλισμού και θα μεταπωλεί επιλεγμένα προϊόντα από τα κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων αποθήκευσης και λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης των προϊόντων αποθήκευσης και λογισμικού συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων αποθήκευσης Storwize, Linear Tape Open (LTO), IBM Flash, και στοιχεία από το χαρτοφυλάκιο λογισμικού συστημάτων που περιλαμβάνουν Smart Cloud, Global Parallel File System και των λύσεων Platform Computing. Αυτή η στρατηγική συμμαχία σημαίνει ότι η Lenovo μπορεί να προσφέρει τώρα αυτά τα προϊόντα ως μέρος ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων IT που επιτρέπει την υποστήριξη ενός μεγαλύτερου φάσματος των αναγκών των πελατών στο κέντρο δεδομένων. 

Η Lenovo αποκτά τον τομέα των servers x86 της IBM και έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει την πορεία των  x86 IBM προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των  Flex και των ολοκληρωμένων συστημάτων 86 Pure-Flex συνεχίζοντας να φέρνει καινοτομία στα προϊόντα αυτά. Όπως προαναφέρθηκε, η IBM θα συνεχίσει την παροχή συντήρησης εκ μέρους της Lenovo για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, έτσι ώστε οι πελάτες να βιώσουν μια ομαλή μετάβαση χωρίς καμία αλλαγή στην παροχή συντήρησης.

Η παγκόσμια ομάδα των IBM x86 servers θα ανήκει στο Enterprise Business Group της Lenovo. Ο Adalio Sanchez που ηγήθηκε τον τομέα αυτό, θα συνεχίσει στην ίδια θέση και στη Lenovo, ως senior vice president of Enterprise Systems, δίνοντας αναφορά στον  Gerry Smith.

Η τιμή εξαγοράς είναι 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων 2 δισεκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν σε μετρητά και το υπόλοιπο σε μετοχές της Lenovo. Η συναλλαγή πληρούσε όλες τις ρυθμιστικές απαιτήσεις και συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εκκαθάρισης από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η Lenovo εγκρίθηκε από τη CFIUS  για να αποκτήσει μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ.


σχετικα αρθρα