Η κυβέρνηση των Συντηρητικών σχεδιάζει να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές δαπανών για να ανατάξει την οικονομία της χώρας, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν.

Ο Όσμπορν ανέφερε ότι σχεδιάζει ένα διετές πάγωμα σε ένα ευρύ φάσμα επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας αλλά και στις «ωριμάνσεις» των μισθών λόγω ηλικίας, καθώς προσπαθεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, εν μέσω του διχασμού στις τάξεις των Τόρις σε ό,τι αφορά την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η οικονομία μπορεί να μην σημαίνει τίποτε για το Εργατικό Κόμμα, αλλά σημαίνει τα πάντα για τον λαό της Βρετανίας», είπε ο Όσμπορν, ειρωνευόμενος παράλληλα τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ διότι δεν αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στην κεντρική ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του την περασμένη εβδομάδα.

Επιμένοντας στο άλλοτε βαλλόμενο πανταχόθεν πρόγραμμα του για την περιστολή των δημοσίων δαπανών και την μείωση του ακόμη υπερβολικά υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος της Βρετανίας, ο Όσμπορν τόνισε ότι η πολιτική λιτότητας που προτείνει θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις φόρων, αλλά δεσμεύθηκε ότι θα αντιμετωπίσει με αυστηρότητα εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθειες να μην πληρώνουν φόρους στη Βρετανία.