Συνέχισε και τον Σεπτέμβριο η αυξητική τάση στην επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), η επιβατική κίνηση παρουσίασε αύξηση 23%, αγγίζοντας συνολικά τους 1,62 εκατομμύρια επιβάτες. 

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού (αύξηση 25,8% και 21,5%, αντίστοιχα).

Τον Σεπτέμβριο, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 26%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα κατέγραψαν άνοδο 24%.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, αύξηση 19,4% κατέγραψε και η επιβατική κίνηση στο εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2014. Συγκεκριμένα, 11,67 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο εν λόγω χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2013, κατά 1,9 εκατομμύρια επιβάτες.

Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε διψήφια αύξηση 20%, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο 18,3%.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η συνολική εξέλιξη της επιβατικής κίνησης διαμορφώθηκε από μία σειρά παραγόντων:

  • Την ανάκαμψη της οικονομίας, που αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν θετική πορεία, σημειώνοντας, συνολικά, αύξηση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού της τάξης του 11% στο εννεάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
  • Την τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, που σηματοδοτείται από το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα παρουσίασαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση κατά 30% από την αρχή του έτους.
  • Την ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών, κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος πτήσεων.