ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ στο 8μηνο

Δημοσίευση 3 Οκτωβρίου 2014, 16:14 / Ανανεώθηκε 3 Οκτωβρίου 2014, 16:03
Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δισ. ευρώ στο 8μηνο
Facebook Twitter Whatsapp

Στα 2,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2014.

Στα 2,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2014 έναντι 1,2 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 1,3% του ΑΕΠ, προσεγγίζοντας τον στόχο του προϋπολογισμού έναντι 0,6% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. «Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι, με θυσίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη και υπερκάλυψη του στόχου (1,5% του ΑΕΠ) για το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος της χρονιάς, όπως θα αποτυπωθεί και στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2015», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα. 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων - για 3η συνεχόμενη χρονιά - «η κυβέρνηση δημιουργεί μεθοδικά και συστηματικά, διευρυμένους βαθμούς ελευθερίας ώστε να προχωρήσει, σταδιακά, στη συνολική μείωση της φορολογίας και στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής».