«Είμαστε υπέρ των επιχειρήσεων». Αυτό είναι το μήνυμα που κόμισε στο Σίτι του Λονδίνου ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο οποίος τόνισε πως θεμελιώδης όρος για την ανάκαμψη της χώρας του είναι οι υποστήριξη των επενδύσεων. 

Ο γάλλος πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες μια εκστρατεία εναντίον της δυσφήμησης της Γαλλίας, η οποία είναι σύμφωνα με τον ίδιο αδικαιολόγητη.

«Ένας γάλλος πρωθυπουργός στο Σίτι, είναι γεγονός. Ένας σοσιαλιστής γάλλος πρωθυπουργός στο Σίτι είναι επανάσταση!», αστειεύθηκε.

Ο Βαλς καταφέρθηκε εναντίον των «κοινοτοπιών», όπως τις χαρακτήρισε, που υπονομεύουν το όραμα της Γαλλίας στη Βρετανία.

Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει «παρατεταμένο πρόβλημα στην ανάπτυξη» στη Γαλλία, ο Βαλς ζήτησε «να μην παραιτούμαστε» και κάλεσε βρετανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα του.

«Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα, θέλω να το υπενθυμίσω κυρίως σε εκείνον τον βρετανό επιχειρηματία (τον Άντι Στριτ εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας John Lewis) ο οποίος (...) ισχυρίστηκε ότι η Γαλλία τελείωσε. Έκτοτε ζήτησε συγγνώμη και τον ευχαριστώ για αυτό», σημείωσε ο γάλλος πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα του είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο και σκοπεύει να κατακτήσει την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Παράλληλα ο Βαλς προειδοποίησε ότι η Βρετανία και κυρίως το Σίτι «θα χάσουν πολλά, αν θελήσουν να γυρίσουν την πλάτη στην Ευρώπη».

«Σας το λέω ήρεμα και ειλικρινά: η Γαλλία επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή ένωση», είπε χαρακτηριστικά.