current views are: 1

6 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση13:13

ΤΑΙΠΕΔ: Πέντε δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 5 δισ. ευρώ, επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Εμμανουήλ Κονδύλης, από το βήμα του συνέδριο της Prodexpo.

Δημοσίευση 13:13’
αρθρο-newpost

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 5 δισ. ευρώ, επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Εμμανουήλ Κονδύλης, από το βήμα του συνέδριο της Prodexpo.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 5 δισ. ευρώ, επισήμανε ο πρόεδρός του, Εμμανουήλ Κονδύλης, από το βήμα του συνέδριο της Prodexpo.

Οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των ακινήτων που έχουν παραχωρηθεί μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αντιστοιχούν σε 10 δισ. ευρώ, σημείωσε.

Ο κ. Κονδύλης έδωσε έμφαση, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα τιτλοποίησης των δημοσίων ακινήτων, καθώς για πρώτη φορά θα επιχειρηθεί μετάβαση από τις αξιοποιήσεις μεμονωμένων ακινήτων σε αξιοποίηση χαρτοφυλακίων ακινήτων, με κύριος στόχο να ανοίξει το επενδυτικό ενδιαφέρον και με έναν συνδυασμό επενδυτικών εργαλείων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στο πλαίσιο των ενεργειών του Ταμείου για ταχεία προώθηση των διαδικασιών, μέσα σε τρία χρόνια έχει προχωρήσει η άρση 100 ρυθμιστικών και διοικητικών εμποδίων.

Ανέφερε, επίσης, ότι συνολικά έχουν ολοκληρωθεί 18 αποκρατικοποιήσεις, ενώ επιπλέον 18 διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή άνω των 80 ακινήτων στη βάση δεδομένων του.

Το Ταμείο προσβλέπει στην εξασφάλιση εσόδων 35- 40 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση από τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες μέσω του www.e-publicrealestate.gr, από τις οποίες μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 13 εκατ. ευρώ ενώ η αξιοποίηση των δημοσίων ακινήτων στο εξωτερικό θα αποφέρουν 50 εκατ. ευρώ.


σχετικα αρθρα