Την αισιοδοξία του ότι ο προϋπολογισμός της Γαλλίας θα εγκριθεί τελικά από την Κομισιόν εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς

Στη διάρκεια ομιλίας του στο Σίτι ενώπιον βρετανών επιχειρηματιών ο Βαλς χαρακτήρισε «αδύνατη» τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας κάτω από το 4,3% του ΑΕΠ για το 2015, λέγοντας ταυτόχρονα: 

«Είμαι αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την ικανότητά μας να πείσουμε την Επιτροπή, όμως το θέμα είναι να γνωρίζουμε ποια πολιτική στήριξης στην ανάπτυξη, στην εργασία μπορούμε να έχουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η Γαλλία κινδυνεύει να δει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της να απορρίπτεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς προβλέπει μια απόκλιση από τον στόχο της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

«Το να πάμε πιο μακριά (στη μείωση του ελλείμματος) είναι αδύνατο, όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, όχι μόνο επειδή θα εξαφανιστεί ένα κοινωνικό μοντέλο, όχι επειδή οι Γάλλοι δεν θα το δέχονταν, αλλά απλώς επειδή είναι τεχνικά αδύνατο», εκτίμησε ο Βαλς.

«Το να πάμε πιο μακριά δεν θα μας δώσει τα μέσα για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη και θα εμπόδιζε κάθε πιθανότητα ανάκαμψης», πρόσθεσε.