ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο όμιλος HP «κόβει» άλλες χιλιάδες θέσεις εργασίας

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2014, 18:36 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2014, 18:12
Ο όμιλος HP «κόβει» άλλες χιλιάδες θέσεις εργασίας
Facebook Twitter Whatsapp

Σε 55.000 θα ανέλθουν τελικά οι απολύσεις του ομίλου Hewlett-Packard (HP),όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσής της.

Σε 55.000 θα ανέλθουν τελικά οι απολύσεις του ομίλου Hewlett-Packard (HP),όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσής της.

Οι πρώτες απολύσεις ξεκίνησαν το 2012 και ο συνολικός τους αριθμός έχει αυξηθεί πολλές φορές. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των πιο πρόσφατων της αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου, που δημοσίευσε τον Αύγουστο, η HP ανέφερε ότι έχει στόχο την κατάργηση ενός συνόλου 45.000-50.000 θέσεων εργασίας.

«Οι προϋποθέσεις για επιπλέον περικοπές έχουν πλέον αναγνωριστεί και προβλέπουμε τώρα ένα σύνολο 55.000 περικοπών» θέσεων εργασίας, ανέφερε η εταιρεία.

Ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να διαχωρίσει τις δραστηριότητές του σε δύο εταιρείες: τον υλικό εξοπλισμό(υπολογιστές και εκτυπωτές) και από τη μία και από την άλλη τις υπηρεσίες. Το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2015, ενώ το αμερικανικό χρηματιστήριο χαιρέτισε την απόφαση αυτή στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης και οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο.

«Η δουλειά μας των τελευταίων αυτών τριών ετών ενίσχυσε σημαντικά τις βασικές μας δραστηριότητες, σε ένα σημείο που μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο επιθετικοί προκειμένου να αδράξουμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει μία αγορά που αλλάζει ραγδαία» σχολίασε η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Μεγκ Ουίτμαν.

Οι επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας «δε συνδέονται με την απόφαση για το διαχωρισμό» των δραστηριοτήτων της διαβεβαίωσε η οικονομική διευθύντρια Κάθι Λέστζακ.

Από το σύνολο των 55.000 θέσεων εργασίας, η HP διευκρίνισε σήμερα ότι οι 36.000 εργαζόμενοι είχαν ήδη απολυθεί στα τέλη Ιουλίου.