Αισιοδοξία για ανάκαμψη της στεγαστικής πίστης εξέφρασε η η γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου.

Μιλώντας στο συνέδριο της Prodexpo η κ. Τζάκου τόνισε πως για πρώτη φορά στην Εθνική Τράπεζα βλέπουμε από τον Μάιο του τρέχοντος έτους ανάπτυξη της στεγαστικής πίστης, με αποκορύφωμα τον Σεπτέμβριο, ενώ την ίδια στιγμή τα τρία στα τέσσερα αιτήματα για λήψη στεγαστικών δανείων εγκρίνονται.

Στην διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους και το πρώτο εξάμηνο του 2015 η Εθνική έχει προγραμματίσει να δώσει στεγαστικά δάνεια συνολικού ποσού 250 εκατ. ευρώ, είπε η κ.Τζάκου.

Αναφερόμενη στο βάθος της κρίσης που πέρασε η στεγαστική πίστη, είπε μεταξύ άλλων ότι σε επίπεδο τραπεζικού συστήματος τα νέα στεγαστικά δάνεια που δόθηκαν υποχώρησαν από 15 δισ. ευρώ περίπου το 2007 σε 170 εκατ. ευρώ περίπου το 2013. Επισήμανε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της στεγαστικής πίστης υπάρχουν καθώς, μεταξύ άλλων, οι Έλληνες δεν είναι υπερδανεισμένοι σε σχέση με τους κατοίκους της ευρωζώνης.