current views are: 3

8 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση11:52

Νέα συνεργασία ΟΠΑΠ – ΕΠΟ για τη στήριξη 125 ακαδημιών ποδοσφαίρου

Τη νέα συνεργασία τους διάρκειας τεσσάρων χρόνων παρουσίασαν σήμερα ο ΟΠΑΠ και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Δημοσίευση 11:52’
αρθρο-newpost

Τη νέα συνεργασία τους διάρκειας τεσσάρων χρόνων παρουσίασαν σήμερα ο ΟΠΑΠ και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ρεπορτάζ: Ντία Μούλου

Τη νέα συνεργασία τους διάρκειας τεσσάρων χρόνων παρουσίασαν σήμερα ο ΟΠΑΠ και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε θα αναλάβει σε συνεργασία με την ΕΠΟ τη στήριξη και την ανάπτυξη 125 ακαδημιών ποδοσφαίρου, μόνο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με στόχο να αυξάνει τον αριθμό κάθε χρόνο. 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Κλαούντιο Ρανιέρι, ο Γιώργος Καραγκούνης και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λουκάς Βύντρα, Κώστας Φουρτούνης και Χάρης Μαυριας.

Ο κ. Σαρρής, παρουσιάζοντας τη νέα χορηγική συνεργασία, τόνισε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την ανανέωση της κορυφαίας συνεργασίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία τετραετής συνεργασία με την ΟΠΑΠ ΑΕ, που αφορά τις Εθνικές ομάδες, αλλά για πρώτη φορά θα υπάρξει συνεργασία και χορηγία για τις υποδομές του ποδοσφαίρου» και πρόσθεσε ότι «με τη  βοήθεια του ΟΠΑΠ, θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο σε αυτό το θέμα».

«Η ΕΠΟ είναι περήφανη για τη συνεργασία της με τον ΟΠΑΠ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τώρα που λειτουργεί με ένα νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μπορούμε σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, που βοηθάει διαχρονικά τον αθλητισμό, να ανεβάσουμε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της συνεργασίας θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και θα φανούν τα αποτελέσματά της. Ευελπιστώ να υπάρξει και νέα συνεργασία στη συνέχεια», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας, η οποία «έχει προσφέρει έντονα συναισθήματα και πολλές φορές έχει κάνει περήφανη ολόκληρη την Ελλάδα».

Μάλιστα, ο κ. Ζίγλκερ είπε πως «αυτή η Εθνική Ομάδα, επιδεικνύει έναν αγωνιστικό χαρακτήρα υψηλότατου αθλητικού ήθους, μια καθαρά ελληνική λέξη, στην οποία στηρίζεται το fair play». 

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση της χορηγίας. Είναι μια επιτυχημένη συνεργασία που βασίζεται στο πάθος, στην αφοσίωση και στην επιτυχία. Θέλουμε να δώσουμε στην Εθνική την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για να συνεχίσει να προσφέρει ωραίες στιγμές όσον αφορά στο καθαρό παιχνίδι. Και να δίνει το παράδειγμα στους νέους της χώρας», δήλωσε και συμπλήρωσε: 

«Ατενίζουμε το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στοχεύουμε στη νεολαία γιατί είναι το πολυτιμότερο κομμάτι της χώρας. Αναπτύσσουμε ένα πρόγραμμα υποστήριξης και εκπαίδευσης ποδοσφαιρικών Ακαδημιών. Μέσω της πολύτιμης συνεργασίας με την ΕΠΟ θα υποστηρίξουμε 125 Ακαδημίες ποδοσφαίρου για παιδιά 7-10 ετών, μόνο για την τρέχουσα σεζόν. Ελπίζουμε ότι στις επόμενες χρονιές αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Συνεργαζόμαστε με την ΕΠΟ σε αυτό το πρόγραμμα, να φέρουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να εμπνεύσουμε ευγενείς αξίες στα παιδιά. Σύντομα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ επεσήμανε ότι «πέρα από αυτή την συνεισφορά, ο ΟΠΑΠ αποδεικνύει ότι είναι ένας Οργανισμός, που στηρίζει όλα τα αθλήματα και υποστηρίζει όλη την οικονομία. Από το 2013 καταβάλλουμε στο Κράτος ένα νέο φόρο 30% που δεν υπήρχε έως τώρα. Το 2013 δώσαμε ένα ποσό 350 εκ. ευρώ. Είμαστε η εταιρεία που δίνει το μεγαλύτερο φόρο στο κράτος Καλή τύχη στην Εθνική στον αγώνα με την Φινλανδία».

Παίρνοντας τον λόγο, ο Γιώργος Καραγκούνης δήλωσε: 

«Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτή την περίοδο που δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι να έχουμε τόσο μεγάλες χορηγίες σαν κι αυτή του ΟΠΑΠ. Είναι πολύ σημαντικό και ό,τι καλύτερο αυτή η στήριξη για τις Ακαδημίες. Ευχόμαστε να συνεχιστούν οι επιτυχίες και να συνεχίσουμε μαζί στον ίδιο δρόμο. Το νέο πρόγραμμα θα βοηθήσει πολύ στο μέλλον για να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα και νέες επιτυχίες».

Όσον αφορά στον νέο του ρόλο ως διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, ο Γιώργος Καραγκούνης σημείωσε ότι «όλα κυλούν ομαλά. Το προπονητικό team είμαστε συγκεντρωμένοι στα δύσκολα παιχνίδια της ομάδας με τη Φινλανδία και την Ιρλανδία. Ειδικά αυτό του Σαββάτου είναι δύσκολο και το ξέρουμε όλοι. Από εκεί και πέρα όλοι είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο. Εύχομαι να ξεκινήσουμε θετικά αυτή τη δυάδα παιχνιδιών. Είμαστε όλοι έτοιμοι και ανυπομονούμε για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Κλαούντιο Ρανιέρι, υπογράμμισε με τη σειρά του τη σημασία των ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο, εξήρε τον ΟΠΑΠ για τη συνεισφορά του στο ποδόσφαιρο, ενώ τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι για τη νίκη», αναφερόμενος στα επερχόμενα ματς της Εθνικής. 

Ο αρχηγός της Εθνικής, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, είπε:

«Είναι σημαντικό ο αθλητισμός να απορροφά τα νέα παιδιά. Θα έλεγα στους γονείς να στηρίζουν τα παιδιά, να είναι κοντά τους στο ξεκίνημα, ενώ στα νέα παιδιά έχω να πω ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά αν αγαπούν αυτό που κάνουν μπορούν να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να φτάσουν σε πράγματα που δεν μπορούν τώρα να φανταστούν».

Επιπλέον, ο Χάρης Μαυρίας δήλωσε ότι «μεγαλώνοντας σε μία Ακαδημία, μόνο ωφελημένος μπορεί να βγει κανείς, με έμπερους προπονητές. Χτίζεις δυνατό χαρακτήρα και εξελίσσεις το ταλέντο σου. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να φτάσεις στο όνειρό σου. Στις Ακαδημίες ο πρώτος στόχος είναι να φτιάξουν σωστούς χαρακτήρες και είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ και της ΕΠΟ».

Με τη σειρά του, ο Κώστας Φορτούνης επεσήμανε πως «έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και πάμε για τις νίκες στα δύο επόμενα ματς. Είναι σημαντική η χορηγία του ΟΠΑΠ. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά για το στόχο και μόνο έτσι μπορούν να φτάσουν ψηλά».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ χάρισε στον πρόεδρο του ΟΠΑΠ μία μπλούζα με το όνομά του και τις υπογραφές όλων των άσσων της Εθνικής Ομάδας. 


σχετικα αρθρα