Ντάισελμπλουμ: «Όχι» σε παράταση στη Γαλλία

Ντάισελμπλουμ: «Όχι» σε παράταση στη Γαλλία

«Όχι» σε παράταση χρόνου στη Γαλλία για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως είπε, το Παρίσι, δεν προώθησε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των δύο επιπλέον ετών που δόθηκαν. «Πώς αξιοποιήθηκε ο χρόνος αυτός; Δεν αξιοποιήθηκε. Επομένως δεν πρέπει να το ξανακάνουμε αυτό», είπε ο Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Atlantic Council στην Ουάσινγκτον.

Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι πριν δοθεί κι άλλος χρόνος σε οποιαδήποτε χώρα μέλος της ευρωζώνης, η κυβέρνησή της θα πρέπει να καλείται να λαμβάνει αποφάσεις για τις μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου της παράτασης η οποία θα της χορηγείται.

«Θα πρέπει να κάνουμε μια απαράβατη συμφωνία για το πώς θα χρησιμοποιείται ο χρόνος αυτός. Αυτό χρειάζεται να γίνεται εξαρχής και με αξιόπιστο τρόπο», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.

Η Γαλλία τυπικά όφειλε να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ της ως τα τέλη του 2013, αλλά τον Ιούνιο του 2013 η ΕΕ αποφάσισε να δώσει στο Παρίσι παράταση δύο ετών, ως το 2015, λόγω της ύφεσης στην ευρωζώνη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο