«Όχι» σε παράταση χρόνου στη Γαλλία για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως είπε, το Παρίσι, δεν προώθησε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των δύο επιπλέον ετών που δόθηκαν. «Πώς αξιοποιήθηκε ο χρόνος αυτός; Δεν αξιοποιήθηκε. Επομένως δεν πρέπει να το ξανακάνουμε αυτό», είπε ο Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Atlantic Council στην Ουάσινγκτον.

Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι πριν δοθεί κι άλλος χρόνος σε οποιαδήποτε χώρα μέλος της ευρωζώνης, η κυβέρνησή της θα πρέπει να καλείται να λαμβάνει αποφάσεις για τις μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου της παράτασης η οποία θα της χορηγείται.

«Θα πρέπει να κάνουμε μια απαράβατη συμφωνία για το πώς θα χρησιμοποιείται ο χρόνος αυτός. Αυτό χρειάζεται να γίνεται εξαρχής και με αξιόπιστο τρόπο», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.

Η Γαλλία τυπικά όφειλε να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της κάτω από το 3% του ΑΕΠ της ως τα τέλη του 2013, αλλά τον Ιούνιο του 2013 η ΕΕ αποφάσισε να δώσει στο Παρίσι παράταση δύο ετών, ως το 2015, λόγω της ύφεσης στην ευρωζώνη.