Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στις επαφές που πραγμαοτποιεί η ελληνική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

«Όλοι θεωρούν πια ότι η Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε και στις συναντήσεις του ΔΝΤ, πήγε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο. Και αυτό έχει σημασία και όλοι ενδιαφέρονται αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την εικόνα που αποκόμισε από τις μέχρι τώρα επαφές του στην Ουάσιγκτον. 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο κ. Στουρνάρας μίλησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αλλά και με πολλούς τραπεζίτες από ιδιωτικές τράπεζες και με μεγάλα funds.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι, τις επόμενες μέρες, θα δει στελέχη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και αύριο Κυριακή θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην ερώτηση «αν περνάμε στην καινούρια φάση, στο επόμενο στάδιο», ο κ. Στουρνάρας τόνισε: «αυτό ακριβώς θέλουμε. Να περάσουμε σε μια καινούρια σχέση».