Εν μέσω εντατικών προσπαθειών για την επικείμενη ανακεφαλαιοποίησή της, αέρας εσωτερικής ανανέωσης πνέει στην Attica Bank. Φαίνεται πως στην κρίσιμη αυτή καμπή για την τράπεζα, αναδείχθηκαν μακροχρόνια ζητήματα και αγκυλώσεις, που η νέα διοίκηση αντιμετωπίζει αποφασιστικά και άμεσα. 

Η αισιοδοξία για την επιτυχή πορεία της Τράπεζας ενισχύεται από την πεποίθηση ότι, μαζί με τις προσπάθειες για την ανακεφαλαιοποίησή της, η Τράπεζα υλοποιεί ταυτόχρονα εσωτερικές ανακατατάξεις που θα βελτιώσουν ριζικά την αποδοτικότητα της λειτουργίας της με τραπεζικούς όρους. Τραπεζικά στελέχη εκφράζουν την προσδοκία τους όχι μόνο για την κεφαλαιακή ενίσχυση από σημαντικά επενδυτικά σχήματα, αλλά και για την μελλοντική ενδυνάμωση της θέσης της τράπεζας στον κλάδο, σε αντίθεση με τα εσχατολογικά σενάρια και το έντονο παρασκήνιο που δεν έχει δει ακόμη τα φώτα της δημοσιότητας. 

Οι επόμενες ημέρες επιφυλάσσονται εκπλήξεις και ανατροπές, καθώς σύντομα η τράπεζα θα προβεί σε ρηξικέλευθες τομές στη λειτουργική της διάρθρωση, στα πλαίσια της εναρμόνισής της με τις βέλτιστες πρακτικές και αρχές εταιρικής διακυβέρνησης.