Σταϊκούρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω φοροελαφρύνσεων

Σταϊκούρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω φοροελαφρύνσεων

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο για επιπλέον φοροελαφρύνσεις στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, που θα ψηφιστεί τον Δεκέμβριο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνέντευξή του στη Real News, επισημαίνει πως «η εξάντληση των περιθωρίων για φορολογικές ελαφρύνσεις αποτελεί βασική επιδίωξη...Μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού».

Όσον αφορά στα αναδρομικά των ενστόλων, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «θα δοθούν σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις, ταυτόχρονα με την αύξηση των τακτικών αποδοχών τους. Το ίδιο προβλέπεται να γίνει και για τους δικαστικούς λειτουργούς, ως προς τα αναδρομικά τους».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θέτει ζήτημα αλλαγής των δημοσιονομικών στόχων στη διαπαραγμάτευση με την τρόικα, ενώ υπογραμμίζει πως «όσο επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, τόσο διευρύνονται οι βαθμοί ελευθερίας για την περαιτέρω μείωση του φορολογικού βάρους νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο