Αποσύρθηκαν από τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα όλες οι γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν εκεί, λόγω του ιού Έμπολα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γερμανο-αφρικανικού επιχειρηματικού επιμελητηρίου Στέφαν Λιέμπινγκ όλα τα έργα υποδομής αλλά και τα ενεργειακά έργα που εκτελούνται σε αυτές τις χώρες από μια δεκάδα γερμανικών επιχειρήσεων έχουν ανασταλεί επ' αόριστον.

Μιλώντας στο Βερολίνο ανέφερε ότι παρόμοια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε άλλες αφρικανικές χώρες, όπως η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Ναμίμπια και η Νότια Αφρική θα συνεχίσουν να εκτελούνται αλλά προειδοποίησε ότι ο πανικός που έχει προκληθεί από τον ιό Έμπολα ίσως πλήξει τη φήμη της μαύρης ηπείρου, που θεωρείται μια ελκυστική και προσοδοφόρα για τις επιχειρήσεις, περιοχή. 

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να αποφύγουμε μια κατάσταση όπου για μια ακόμη φορά η Αφρική μετατρέπεται σε μια ήπειρο κρίσης, εκεί όπου η ασθένεια είναι διαδεδομένη» είπε ο επικεφαλής της ένωσης των γερμανο-αφρικανικών επιχειρήσεων.