Έκκληση για συναίνεση στη διαπραγμάτευση του χρέους και στη δημιουργία συγκεκριμένου οικονομικού προγράμματος απηύθυνε προς την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

Σε παρέμβασή του μετά την δεύτερη συνεχή ημέρα κατάρρευσης του χρηματιστηρίου, ο ΣΜΕΧΑ τονίζει πως με «τα σημερινά επιτόκια δεν θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές».

Καλεί παράλληλα «το πολιτικό σύστημα να καταλάβει ότι χρειάζεται να έχουμε τις αγορές συμμάχους προς όφελός μας και όχι εναντίον μας» και προσθέτει:

«Οι αγορές αποτελούνται από τα χρήματα ασφαλιστικών ταμείων, μεμονωμένων ιδιωτών επενδυτών και συνταξιούχων. Όλοι αυτοί προσπαθούν να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο και ούτε εκβιάζονται ούτε εκβιάζουν. Αν βλέπουν καλές προϋποθέσεις αγοράζουν και επενδύουν. Αν βλέπουν αρνητικές προϋποθέσεις, ή αμφιβάλλουν λόγω οποιασδήποτε αβεβαιότητας (πολιτικής, οικονομικής), πωλούν. Η άγνοια λειτουργίας των αγορών είναι καταστροφική για την χώρα, όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν».

TAGS