Με μια απόφαση που δεν συνηθίζεται ο Μάριο Ντράγκι επιχειρεί να αντιστρέψει το αρνητικό οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη χώρα. 
 
Σε μια σιωπηρή άτυπη επικοινωνία που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο Μάριο Ντράγκι αποφάσισε να μειώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το «κούρεμα» που επιβάλλει στα ομόλογα τα οποία καταθέτουν ως ενέχυρο οι ελληνικές τράπεζες για τον δανεισμό τους από το ευρωσύστημα.
 
Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και έγινε γνωστή η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να «χαλαρώσει» το πλαίσιο που διέπει τον δανεισμό των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητά τους.
 
Ουσιαστικά πρόκειται για μια σιωπηρή αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ελληνικών τραπεζών δίνοντάς τους τη δυνατότητας να αντλήσουν περί τα 12 - 15 δισ. ευρω περισσότερα από την ΕΚΤ με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους παρά το γεγονός ότι οι τιμές τους έχουν πέσει το τελευταίο διήμερο.
 
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η ΕΚΤ να μειώσει το «κούρεμα» που επιβάλλει στους τίτλους (ομόλογα, κλπ) που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες ως ενέχυρο για να δανειστούν από την ΕΚΤ. Συνακόλουθα, με τη μείωση του «κουρέματος», οι τράπεζες θα μπορούν να πάρουν πρόσθετη ρευστότητα, η οποία ζητούμενο παραμένει σε τι βαθμό θα διοχετευτεί στην αγορά.
 
Είναι φανερό πως το τελευταίο δραματικό διήμερο στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και η πορεία των ελληνικών ομολόγων έχει θορυβήσει τη Φρανκφούρτη που προχωρά σε μια κίνηση ανάσχεσης της πλήρους κατάρρευσης.