Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και γυρνά σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας  σε εκδήλωση με θέμα την ελληνική οικονομία που πραγματοποίησε απόψε ο όμιλος Economia.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε σημαντικά όσα έχουν επιτευχθεί, και επεσήμανε ότι χρειάστηκε να γίνουν μεγάλες θυσίες από τους πολίτες. Ωστόσο, τόνισε πως πρέπει η κοινωνία να αντιληφθεί ότι θα πρέπει οι μεταρρυθμίσεις να συνεχιστούν. 

Οι αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση πρέπει να θεραπευτούν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Στο πλαίσιο συζήτησης, την οποία συντόνισαν ο γενικός διευθυντής του ομίλου Economia, Αντώνης Παπαγιαννίδης και η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Αντιγόνη Λυμπεράκη, αναλύθηκαν θέματα που αφορούν την εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, τονίζοντας ότι αργεί πολύ η στιγμή της εξόδου της χώρας από τα σημερινά προβλήματα, καθώς οι προσπάθειες των τελευταίων ετών έφεραν μικρά αποτελέσματα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στους νέους οι οποίοι, όπως τόνισε, αλλάζουν νοοτροπία, καταρτίζονται επιστημονικά, έχουν ωριμότητα, έχουν όραμα, καινοτόμες ιδέες και δεν αναζητούν πλέον μία θέση στο Δημόσιο. Η μόνη ελπίδα είναι οι νέοι και πρέπει κάτι να κάνουμε για αυτούς, ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος.