Η Γαλλία θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις γιατί τις χρειάζεται, όχι για να ικανοποιήσει τις Βρυξέλλες, διαμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν θα πραγματοποιήσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις οδηγίες που δίνει από την Ευρώπη ή τους διεθνείς οργανισμούς. Εφαρμόζουμε τις μεταρρυθμίσεις αυτές για την ανάπτυξη και την απασχόληση» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έδρα του ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Παρίσι.

Ο ίδιος προσέθεσε:

«Εάν βάλουμε σε τάξη στα δημοσιονομικά μας, θα το κάνουμε όχι γιατί μας έχει επιβληθεί ένας ορισμένος αριθμός τιμωρητικών μέτρων από το εξωτερικό, αλλά γιατί πρόκειται για το δικό μας συμφέρον».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τα αριθμητικά στοιχεία του ΟΟΣΑ που προβλέπουν αύξηση του ΑΕΠ της Γαλλίας κατά 3,7% σε ορίζοντα 10ετίας εάν οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί και ανακοινώσει το Παρίσι εφαρμοστούν, ο Ολάντ τόνισε ότι λαμβάνει υπόψη «με μεγάλη επιφύλαξη αυτά τα στοιχεία, έστω κι αν προσδίδουν νόημα σε αυτά που κάνουμε»