Αυξήθηκε ο αριθμός των ανέργων στην Κροατία τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά έπειτα από έξι μήνες πτωτικής πορείας του ποσοστού της ανεργίας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη στατιστική υπηρεσία, τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 300.118 άνεργοι στην Κροατία και είναι η πρώτη φορά από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου που ο αριθμός (των ανέργων) ξεπερνά τις 300.000. 

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά έπειτα από έξι μήνες, καταγράφηκε αύξηση 0,2% (695 άτομα) των ανέργων, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Στην άνοδο του ποσοστού της ανεργίας αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει την άνοδο του ποσοστού της ανεργίας. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο στόχος καταπολέμησης της ανεργίας δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε μια ημέρα. 

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το ποσοστό της ανεργίας των νέων παραμένει στο υψηλό επίπεδο του 40% και, όπως είπε ο κ. Μιλάνοβιτς, η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης.