Διαστάσεις... χιονοστιβάδας παίρνουν τα χρέη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που οι Βρυξέλλες απορρίπτουν προϋπολογισμούς χωρών-μελών (Γαλλία, Ιταλία) ως ελλειμματικούς!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας (1995-1997) Ζαν Αρτουί δηλώνει ότι τα χρέη θα ανέλθουν σε 30 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2014 και προειδοποιεί ότι αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την κοινοτική νομοθεσία.

Σε δηλώσεις του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο EurActiv τονίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να παράγει χρέος, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τις Συνθήκες. Όταν το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθορίζουν τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις, θα πρέπει να έχουν αποδεχθεί ότι και τα ίδια θα πρέπει να τιμήσουν τις δεσμεύσεις αυτές».

Και τονίζει: «Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι δημιουργούμε ένα "φαινόμενο χιονοστιβάδας" για το συσσωρευμένο χρέος, αφού τα χρέη της ΕΕ ήταν 11 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011, 16 δισ. ευρώ στο τέλος του 2012, 23 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013, και θα μπορούσαν να φθάσουν στα €30 δις μέχρι το τέλος του 2014. Το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό».

Φυσικά, το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς οι Βρυξέλλες κάνουν υποδείξεις σε κράτη-μέλη για την οικονομική τους πολιτική την ώρα που αδυνατούν να βάλουν σε τάξη τα ίδια τους τα οικονομικά...