Την διεύρυνση των κριτηρίων των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας εξετάζει η διοίκηση του ΟΑΕΔ όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Σε συνέντευξή του στο ergasia.gr ο κ. Αμπατζόγλου τόνισε, αναφορικά με τον πενιχρό αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων που λαμβάνουν χρηματική στήριξη, καταστά σαφές ότι:

«Εξετάζουμε διαρκώς τις συνθήκες στην οικονομία και βάζουμε στο «μικροσκόπιο» όλα τα δεδομένα που υφίστανται στην αγορά. Αποτελεί δεδομένο ότι μόλις οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα ανοίξει άμεσα μια συζήτηση προς την κατεύθυνση αυτή, αφού κυρίαρχη επιδίωξη μας είναι το επίδομα ανεργίας να φτάνει στα χέρια περισσότερων, σε σχέση με σήμερα, ανέργων που πραγματικά το έχουν ανάγκη στην καθημερινή «μάχη» που δίνουν για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Θέλω να γνωρίζουν ότι καθημερινά κάνουμε το καλύτερο δυνατό ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν οι όροι χορήγησης του επιδόματος ανεργίας να βελτιωθούν και να διευρυνθεί ουσιαστικά ο αριθμός των δικαιούχων του».

Σχετικά με την ανεργία και το γεγονός ότι παρά τις πτωτικές τάσεις εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσθεώρητα επίπεδα ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι «ο αριθμός των άνεργων συμπολιτών μας όχι μόνο έχει σταματήσει να αυξάνεται αλλά παρουσιάζει σημάδια μείωσης που μας κάνουν να αισιοδοξούμε».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, ο ΟΑΕΔ ήδη έχει προετοιμάσει τις επόμενες κινήσεις του οι οποίες, με τη σειρά τους, θα εισφέρουν στην περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας, ούτως ώστε, σε συνδυασμό με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας, να ανοίξουν ξανά το δρόμο της επιστροφής στην απασχόληση για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Τέλος, με αφορμή το πρόγραμμα Voucher για 42.000 ανέργους ηλικίας 18 – 29 ετών που ξεκινά, ο κ. Αμπατζόγλου τόνισε στο ergasia.gr ότι τα προγράμματα που στηρίζονται στη χορήγηση «επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας», σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν το οριστικό αντίδοτο στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η αγορά λόγω της ύφεσης των αμέσως προηγούμενων ετών. Όμως, σίγουρα, και αυτό είναι ένα αποτέλεσμα μετρήσιμο, κρατούν ενεργούς χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους ηλικιακά, και στηρίζουν την επανατοποθέτηση γερών βάσεων στο «επιχειρείν». Τουλάχιστον, έως και 3 στους 10 από όσους καταρτίζονται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο μέσω των voucher, παραμένουν στην αγορά εργασίας με κανονικές συμβάσεις.