Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα λογιστικά πρότυπα

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα λογιστικά πρότυπα

Το νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 29 Οκτωβρίου, στις 12:00 κατά την οποία πολίτες και παραγωγικοί φορείς καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Εκτός των άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται τα εξής:

  • Για πρώτη φορά το σύνολο των λογιστικών κανόνων συγκεντρώνεται σε ένα νομοθέτημα διαρθρωμένο με βάση τις βέλτιστες πρακτικές για όλες τις επιχειρήσεις και τους λογιστές. Η κωδικοποίηση που αυξάνει την ασφάλεια δικαίου και μειώνει το διοικητικό βάρος.
  • Οι οικονομικές καταστάσεις των ελληνικών επιχειρήσεων με το νέο πλαίσιο γίνονται ευχερώς κατανοητές από τους διεθνείς επενδυτές λόγω της ευθυγράμμισης που επιτυγχάνεται με τις διεθνείς λογιστικές πρακτικές.
  • Ολοκληρώνεται η κατάργηση κοστοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που είχε ξεκινήσει με τη θέσπιση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.
  • Εισάγονται κανόνες τήρησης λογιστικών βιβλίων, ευθυγραμμισμένοι με τις σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές. Οι κανόνες αυτοί συνεπάγονται μειωμένο κόστος λειτουργίας ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουν τη δυνατότητα διενέργειας ουσιαστικών φορολογικών ή άλλων ελέγχων.
  • Διευκολύνεται η ηλεκτρονική τιμολόγηση στη χονδρική και τη λιανική και η συνακόλουθη περαιτέρω μείωση του κόστους συναλλαγών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο