Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας όπως προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ θα λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, όπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης στο ΦΕΚ.

Όπως προκύπτει από την απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας αλλά και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης οι ιδιοκτήτες θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για το επίδομα θέρμανσης δεδομένου ότι έχουν γίνει πολλά λάθη κατά τη συμπλήρωση του Ε9.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα άνοιξε η σχετική εφαρμογή στο TAXISnet και περισσότεροι από 9.000 φορολογούμενοι προχώρησαν σε αίτηση για επίδομα θέρμανσης.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε περίπτωση που «μετά την υποβολή του αιτήματος χορήγησης επιδόματος, τροποποιηθούν τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης, με την υποβολή εμπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2014, με αποτέλεσμα, μετά την εκκαθάρισή της, να πληρούνται τα κριτήρια περιουσίας του προηγούμενου εδαφίου, υποβάλλεται από το δικαιούχο νέα αίτηση και ακολουθείται η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 4 και 5 της παρούσας».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όποιος χάνει το επίδομα θέρμανσης λόγω λάθους που έχει γίνει στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα μπορεί να υποβάλλει δεύτερη αίτηση για τη διεκδίκησή του μετά τη διόρθωση του Ε9.

Η διαδικασία των διορθώσεων στο Ε9, θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου.

Διαβάστε εδώ την απόφαση