Σε χαμηλό τριετίας η ανεργία στην Ισπανία

Σε χαμηλό τριετίας η ανεργία στην Ισπανία

Μείωση στο 23,7% κατέγραψε το γ' τρίμηνο του έτους η ανεργία στην Ισπανία και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών ετών, καθώς αυξήθηκε η απασχόληση στον μεγάλο τομέα των υπηρεσιών της χώρας και ενισχύθηκε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού τομέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ισπανικής στατιστικής υπηρεσίας (ΙΝΕ), το γενικό ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 23,7% από 24,5% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει ρυθμό ανάπτυξης στο Γ' τρίμηνο (σε σχέση με το προηγούμενο) που θα είναι αντίστοιχος με το 0,6% του δεύτερου τριμήνου αλλά υψηλότερος σε μηνιαία βάση από τις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει ρυθμό ανάπτυξης 0,5% για το Γ' τρίμηνο του έτους (σε σχέση με το Β' τρίμηνο) και 1,6% σε ετήσια βάση.

Η απασχόληση στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 108.800 άτομα και στον κατασκευαστικό τομέα κατά 43.500, ενώ μειώθηκε κατά 73.100 άτομα στον αγροτικό τομέα, σύμφωνα με την INE. Η κυβέρνηση προβλέπει ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 24,2% στο τέλος του 2014 και στο 22,2% στο τέλος του 2015. Ο αριθμός των ανέργων Ισπανών ανήλθε σε 5,428 εκατομμύρια και ήταν μειωμένος κατά 195.200 άτομα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο