Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των κυπριακών τραπεζών στα stress test εξέφρασε το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου τονίζοντας ότι αναδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την οριστική σταθεροποίηση και την επανάκτηση της εμπιστοσύνης προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τα αποτελέσματα, δεν θα χρειαστεί η στήριξη από το κράτος οποιουδήποτε πιστωτικού ιδρύματος. 

Σημειώνεται ότι ο Συνεργατισμός, η Τράπεζα Κύπρου και η Ράσιαν Κομέρσιαλ Μπανκ, ολοκλήρωσαν με πλεόνασμα την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων. Η Ελληνική Τράπεζα, αντιθέτως, παρουσίασε έλλειμμα της τάξης των 105 εκατομμυρίων ευρώ. 

Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει «απόλυτα διαχειρίσιμο το κεφαλαιακό έλλειμμα, που παρουσιάζει η Ελληνική, επισημαίνοντας ότι θα υπερκαλυφθεί από τη μετατροπή των υφιστάμενων μετατρέψιμων χρεωγράφων και την έκδοση επιπρόσθετου μετοχικού κεφαλαίου». 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας, Ειρένα Γεωργιάδου, διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες. Πρόσθεσε ότι η συνολική αξιολόγηση υπολογίζει ανάγκες ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ για την Ελληνική Τράπεζα, ποσό το οποίο εντάσσεται και καλύπτεται πλήρως, από τις προγραμματισμένες ενέργειες για αύξηση κεφαλαίου.