Θέση στη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών σχετικά με την συνεισφορά στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό πήρε το Βερολίνο.

Η εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζοντας την κόντρα ανακοίνωσε ότι κάθε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να καταβάλει τη συνεισφορά του: 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελέγχει κατά καιρούς τις οικονομικές συνεισφορές κάθε χώρας μέλους με βάση Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ)... με κάποιες χώρες να λαμβάνουν επιστροφές χρημάτων και άλλες να πρέπει να πληρώσουν περισσότερα. Κατά τη γνώμη μας, αυτή είναι η τυπική διαδικασία».

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει το επιπλέον ποσό που της ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κερδίζοντας τα εύσημα από των ευρωσκεπτικιστών του βρετανικού Τύπου για την επιβλητική στάση του, όπως τη χαρακτήρισαν, απέναντι στους «Ευρωκράτες» που επιθυμούν να αρπάξουν τα χρήματα της χώρας.

Παρόλα αυτά η Επιτροπή προειδοποίησε τη Βρετανία ότι κινδυνεύει να της επιβληθούν πρόστιμα, αν αρνηθεί να καταβάλει τα χρήματα αυτή την 1η Δεκεμβρίου.