Η γενική διευθύτρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ διόρισε και επίσημα τον Πολ Τόμσεν στη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου.

Ο κ. Τόμσεν αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα και διαδέχεται τον Ρεζά Μογκαντάμ, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΝΤ, η κυρία Λαγκάρντ δήλωσε ότι «στα 32 χρόνια καριέρας του στο Ταμείο, ο Πολ Τόμσεν έχει κάνει πολλές ανεκτίμητες συνεισφορές ως υπάλληλος, διευθυντής και ανώτερο στέλεχος στο ΔΝΤ» και ότι «είναι απολύτως σεβαστός μέσα και έξω από το Ταμείο για την πνευματική ηγεσία του, την επιχειρησιακή πείρα και την τεχνογνωσία. Τον τελευταίο καιρό, έχει διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στο έργο μας σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά προγράμματα μας στην Ευρώπη», όπως τόνισε.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφερόμενη στον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, επεσήμανε ότι «η ομάδα διαχείρισης και εγώ είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Τόμσεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για αυτή τη σημαντική θέση αυτή την στιγμή και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί του στο μέλλον».

Στην ανακοίνωση του Ταμείου, αναφέρεται επίσης ότι «κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο κ. Τόμσεν ήταν επικεφαλής της αποστολής για την Ισλανδία, την πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που είχε υποστεί τις συνέπειες της κρίσης. Στη συνέχεια, οδήγησε τα προγράμματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος την 30η Ιουλίου και έχει διατηρήσει την εποπτεία των σχέσεων του ΔΝΤ με την Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και άλλα προγράμματα του ΔΝΤ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας και της Ουκρανίας».

Ο Δανός Τόμσεν ξεκίνησε την καριέρα του στο ΔΝΤ το 1982. Με τα χρόνια ανταμείβεται για τις υπηρεσίες του...

 

Β.Β.