Προκηρύχθηκε ο πρώτος μεγάλος διαγωνισμός για τα ελληνικά πετρέλαια, που αφορά την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χερσαία Δυτική Ελλάδα.

Η επίσημη δημοσίευση στην εφημερίδα της ΕΕ (Gazette) περιλαμβάνει τις τρεις περιοχές, για τις οποίες η ιταλική εταιρεία Enel είχε καταθέσει επίσημη πρόταση στις 14 Απριλίου 2014. Πρόκειται για Άρτα - Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Μέσω της προκήρυξης η κυβέρνηση προσκαλεί και άλλους τυχόν ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διαδικασία υποβολής προσφορών για τις τρεις περιοχές.

Ήδη, εκτός της Enel, τη συμμετοχή της με προσφορά έχει ανακοινώσει η ελληνική εταιρεία Energean Oil & Gas, η οποία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση οικοπέδου στα Ιωάννινα (φυσική γεωλογική συνέχεια της οποίας είναι και οι τρεις χερσαίες περιοχές που περιλαμβάνονται στη νέα πρόσκληση).

Ως καταληκτική προθεσμία υποβολής των προσφορών ορίζεται η Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί πως σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη η επίσημη δημοσίευση της προκήρυξης για τον πρώτο μεγάλο γύρο παραχωρήσεων που αφορά τα 20 θαλάσσια οικόπεδα σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Το κείμενο έχει επίσης σταλεί από την ελληνική κυβέρνηση και βρίσκεται σε διαδικασία δημοσίευσης.