Εντείνεται η αμφισβήτηση εντός της ΕΚΤ στο πρόσωπο του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters κυκλοφορούν φήμες παραίτησης του ιταλού τραπεζίτη. 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο, κατά την αυριανή συνάντηση της ΕΚΤ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να αμφισβητήσουν την ηγεσία του Ντράγκι.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το πρακτορείο, οι τραπεζίτες στηλιτεύουν τον τρόπο που λαμβάνει τις αποφάσεις, και σκέφτονται εκφράσουν τις αμφιβολίες τους αύριο .

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το γεγονός ότι ο κ. Ντράγκι έθεσε δημόσια συγκεκριμένο στόχο για το πρόγραμμα αγορών της ΕΚΤ, ενώ λίγο πριν το Διοικητικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να μην δημοσιοποιηθεί κανένα συγκεκριμένο νούμερο.

«Αυτό δημιούργησε τις προσδοκίες που θέλαμε να αποφύγουμε» ανέφερε μέλος της ΕΚΤ.

Η αναλύτρια Λένα Κομίλεβα δήλωσε  σήμερα στο πρακτορείο πως οι φήμες «είναι πιθανώς υποπροϊόν της πραγματικότητας στην ευρωζώνη, δηλαδή την ασθενική ανάπτυξη και τον αποπληθωρισμό, όπου το αδιανόητο κατά την διάρκεια της κρίσης εδώ και 3 χρόνια, δηλαδή η απώλεια εμπιστοσύνης στην ΕΚΤ, γίνεται μια πιθανότητα».

Όπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο, οι επενδυτές φοβούνται ότι χωρίς τον Ντράγκι στο τιμόνι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, στο οποίο περιλαμβάνεται και το κρατικό χρέος χωρών όπως η Ισπανία και η Ιταλία.