Αμετάβλητα παραμένουν τα κυριότερα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, (ΕΚΤ), όπως αποφασίστηκε κατά τη σημερινή μηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στον ιστότοπο της ΕΚΤ, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παραμένει αμετάβλητο στο επίπεδο του 0,05%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,30% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,20%.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να παραχωρήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδος ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι παρέχοντας διευκρινίσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.

Ο ιταλός κεντρικός τραπεζίτης αναμένεται να ερωτηθεί σχετικά με τα αποτελέσματα των stress tests που διενήργησε στη διάρκεια του τελευταίου έτους η ΕΚΤ επί της ανθεκτικότητας των μεγαλύτερων τραπεζών στη ζώνη του ευρώ, τα οποία πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα ενόψει της ανάληψης, προχθες 4 Νοεμβρίου, καθηκόντων εποπτείας του τραπεζικού τομέα στην ευρωζώνη από την ΕΚΤ.