Υπέρ της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές τάσσεται ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, θέτοντας το ερώτημα: «Πώς είναι δυνατόν να αρνούμαστε ένα μέτρο που εφαρμόζεται πιλοτικά και στοχεύει στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης σε τουριστικές περιοχές».

Ενόψει της συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής για την πιλοτική λειτουργία τις Κυριακές, ο κ. Φέσσας, επισημαίνει ότι «ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες, καλύτερες τιμές, εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ποιοτικά αγαθά, περισσότερες επιλογές στον καταναλωτή» και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους να στηρίξουν το μέτρο προκειμένου να σταλεί σαφές μήνυμα προς την κοινωνία και την αγορά ότι θα προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν αλλάξουμε τους κανόνες, «αλλιώς θα βλέπουμε την ανάπτυξη με τα κιάλια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φέσσας τονίζει ακόμη ότι:

- Πολλές υπηρεσίες και επαγγέλματα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ασκούνται τις Κυριακές, κάνοντας τη ζωή όλων μας πιο ασφαλή και άνετη.

- Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή είναι μια αναγνωρισμένη και αποτελεσματική πρακτική στο εξωτερικό καθώς επιτρέπεται ήδη σε 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των συναρμόδιων υπουργείων, τα αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή του μέτρου στην Ελλάδα έχουν εκτιμηθεί, ενδεικτικά, σε 30.000 νέες θέσεις εργασίας και σε 2,5 δισ. ευρώ αύξηση συνολικού τζίρου.

- Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από πόρους και θέσεις εργασίας, που δεν θα έλθουν αν μείνουμε γαντζωμένοι στην υπεράσπιση επιμέρους συμφερόντων και αγνοήσουμε το γενικό συμφέρον. Η επιχειρηματικότητα ήταν και θα είναι ταυτισμένη με την ελευθερία επιλογής και τις περισσότερες ευκαιρίες.

TAGS