current views are: 2

9 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:04

Πάνω από 100 δισ. δολάρια σε έργα υποδομής δίνει η Κίνα

Σχέδιο – μαμούθ για έργα υποδομής που ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια ενέκρινε στα τέλη Νοεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου η κυβέρνηση της Κίνας. 

Δημοσίευση 07:04’
αρθρο-newpost

Σχέδιο – μαμούθ για έργα υποδομής που ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια ενέκρινε στα τέλη Νοεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου η κυβέρνηση της Κίνας. 

Σχέδιο – μαμούθ για έργα υποδομής που ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια ενέκρινε στα τέλη Νοεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου η κυβέρνηση της Κίνας

Το ανώτατο κρατικό όργανο οικονομικού σχεδιασμού, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης, ενέκρινε τη χρηματοδότηση 21 έργων υποδομής. Στα έργα αυτά συμπεριλαμβάνονται 16 σιδηροδρομικές συνδέσεις και πέντε αεροδρόμια, ενώ στόχος είναι να αναζωογονηθούν και οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων, ανέφερε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο στο 7,3% του ΑΕΠ —είναι ο χαμηλότερος από το αποκορύφωμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης—, καθώς η μείωση της δραστηριότητας στον τομέα των ακινήτων βάρυνε στην εγχώρια ζήτηση.

Ο ετήσιος ρυθμός επέκτασης των εξαγωγών και των εισαγωγών της Κίνας επίσης επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο, όπως καταδεικνύουν στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, γεγονός που προστίθεται στις ενδείξεις επιδείνωσης της προοπτικής της κινεζικής οικονομίας και ίσως οδηγήσει το Πεκίνο να ανακοινώσει και νέα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

 


σχετικα αρθρα